Despre escape room

Lista de răspunsuri este în curs de actualizare.

Ce se întâmplă mai exact într-un escape room?
Tu și câțiva prieteni intrați într-un spațiu de joc (numit „cameră de joc”) și aveți un timp limitat (de obicei 60 de minute) să rezolvați un puzzle (de obicei să evadați din cameră). După cum ai înțeles deja, principiul clasic este să evadezi din cameră, însă escape room-urile au început să varieze foarte mult. Spațiul de joc poate fi format din mai multe camere (multiroom), scopul jocului poate fi altul (de exemplu, să dezamorsezi o bombă, cum este cazul camerei noastre Bomb Room). Există escape room-uri de 75 de minute sau de 90 de minute.

Sunt eu potrivit să joc?
Da.

De cât timp au apărut escape room-urile?
Vei fi surprins – primul escape room din România a apărut în 2013, adică acum aproape 4 ani! În București, primul escape room s-a deschis în 2014. Chambers s-a deschis în mai 2014, adică acum 3 ani. In acest moment avem doua camere deschise Bomb Room şi Electric Chair.

Cum te îmbraci când mergi la un escape room?
Acțiunea din cameră necesită, de obicei, mișcare moderată, deci hainele potrivite ar fi cam aceleași cu care ai merge la biliard, de exemplu. La finalul jocului facem și o poză cu echipa ta, deci poate vrei să fii mai fancy pentru poză. În Electric Chair se întâmplă niște chestii care necesită mai multă acțiune, așa că poate la Scaunul Electric vii îmbrăcat un pic mai comod. Cam ca la bowling, să zicem. 🙂

Cât costă să joci un escape room?
Noi avem tarif unic de persoană pe joc: 45 de lei. Cam ăsta e prețul la escape room-urile din București pentru echipe de 4 persoane. Pentru echipe mai mici sau mai mari, prețul diferă de la un escape room la altul. La noi e clar – 45 de lei / persoană, no matter what. Cu anumite reduceri pentru elevi și studenți. Și mai avem niște reduceri în zilele lucrătoare.
Vezi aici prețurile noastre

Ce iei cu tine când mergi la joc?
Nu ai nevoie de obiecte. Vii doar tu, binedispus și pregătit să te distrezi. Orice obiecte ți-ar trebui înăuntru (gen… pix, foaie, poate lanternă sau cine știe ce alte accesorii), le vei primi înainte de joc sau în timpul jocului.

Mergi la lista centrală de informații pentru alte curiozități